Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. rođendan brenda Juicy

Iz pogona Stanić grupe 100 milijuna litara bezalkoholnih pića

storyeditor/2024-05-08/PXL_080524_114222333.jpg
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
09.05.2024.
u 22:46

Juicy je prvi sok u svijetu koji će imati LightWing30 neodvojivi čep napravljen od 100 % certificirane reciklirane plastike.

Stanić grupa predstavila je jučer investiciju vrijednu 12,8 milijuna eura u nove proizvodne linije i modernizaciju Stanić Beverages tvornice u Jastrebarskom. Ovom je investicijom u pogonu koji posluje već godinama, Stanić grupa obilježila i četvrt stoljeća, odnosno 25 godina poslovanja najpopularnijeg brenda hrvatskih sokova Juicy.

Nova radna mjesta

Novom investicijom, tvrtka će i povećati broj radnih mjesta sa sadašnjih 60 na novih 100 zaposlenih radnika čime će osigurati siguran posao za nove obitelji sa tog i šireg područja. Plan proizvodnje bezalkoholnih pića u Stanić Beverages tvornici u Jastrebarskom i Kreševu već za ovu godinu je više od 100 milijuna litara.

Nove proizvodne linije i cjelokupnu investiciju u Stanić Beverages tvornicu u Jastrebarskom svečano su otvorili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić grupe.

08.05.2024., Jastrebarsko - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanosti povodom dovršetka radova i ulaganja u modernizaciju tvornice Stanic Beverages. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Stanić grupa kontinuirano ulaže u modernizaciju proizvodnje, kvalitetu proizvoda i proizvodnih procesa te održiv način poslovanja u svim svojim kompanijama unutar grupacije. Jednaku dinamiku provodimo i u tvrtki Stanić Beverages koja je ponosni vlasnik brenda Juicy koji ove godine slavi 25 godina uspješnog poslovanja. Zahvaljujući novim proizvodnim kapacitetima moći ćemo jačati našu poziciju na tržištu regije, ali i proširiti izvoznu strategiju koja nam je u fokusu posljednjih desetak godina. Budući da imamo vrhunske proizvode, ne poznajemo granice, jer kvaliteta je ono što će svaki potrošač prepoznati i to je ono što imamo od početka rada, dakle već 25 godina. Time se ponosim ja, čitava moja obitelj i naši radnici – kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić grupe koja je vlasnik brenda Juicy. Najavio je i nove investicije, daljnja ulaganja i otvaranje novih pogona i radnih mjesta te širenje i na ostala tržišta van Europe.

Na novim pogonima, kontinuiranom uspješnom radu, Stanić grupi je čestitao i premijer Andrej Plenković koji je s vlasnikom obišao pogon u kojem se proizvode bezalkoholna pića. Tvrtka, naime, pogon za proizvodnju alkoholnih pića ima u Zadru.

08.05.2024., Jastrebarsko - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanosti povodom dovršetka radova i ulaganja u modernizaciju tvornice Stanic Beverages. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Čestitam vama, vašim partnerima, obitelji, radnicima na predanom radu, na tome što svojom vizijom i razvojem doprinosite i razvoju kraja u kojem poslujete. Osiguravate kruh za brojne obitelji, ulažete i najavljujete i nove investicije, čime ste na tragu i naše vizije razvoja gospodarstva u Hrvatskoj. Naime, svi mi želimo da u Hrvatskoj ljudi imaju dobro plaćene poslove, mogućnosti napretka kako ne bi odlazili u druge zemlje, već ostajali u svojim domovima, u svojim sredinama, sa obitelji. Svako je ulaganje vrijedno pohvale i štovanja, a ulaganja koja traju četvrt stoljeća svakako zaslužuju poštovanje i čestitke – kazao je u Jastrebarskom Andrej Plenković. Na predstavljaju nove investicije u Jastrebarskom okupila su se brojna ugledna imena iz poslovnog i bankarskog sektora koji podupiru rad Stanić grupe.

Svjetlan Stanić naveo je i da se investicijom u tvornicu Stanić Beverages u Jastrebarskom povećao proizvodni segment s dvije na četiri proizvodne linije za proizvodnju sokova u staklu, briku i PET ambalaži. Nove proizvodne količine omogućit će daljnje širenje brenda Juicy na domaćem i inozemnim tržištima i grupaciju pozicionirati na vodeće mjesto po kapacitetima za proizvodnju prirodnih i voćnih sokova u regiji.

08.05.2024., Jastrebarsko - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanosti povodom dovršetka radova i ulaganja u modernizaciju tvornice Stanic Beverages. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na početku je Juicy, rečeno je prilikom obilaska tvornice, proizvodio 2 milijuna litara godišnje te samo četiri artikla, a danas kad se sve nove linije puste u pogon, proizvodit će se više od 200 artikala i 100 milijuna litara godišnje za domaće i strana tržišta.

Odgovorno prema prirodi

Uz povećanje proizvodnih kapaciteta, ova je investicija usmjerena i na održivu proizvodnju i na odgovorno ponašanje prema prirodi. Nova Tetra Stelo proizvodna linija omogućuje i novu ambalažu koja je napravljena od 70 % biljnih materijala. Ujedno je Juicy prvi sok u svijetu koji će imati LightWing30 neodvojivi čep napravljen od 100 % certificirane reciklirane plastike.

– Jasnu viziju razvoja brenda Juicy u sklopu Stanić grupe potvrđuju uspješni poslovni rezultati i činjenica da su Juicy sokovi najčešći odabir hrvatskih potrošača. Naime, Brend Juicy osnovan je 1999., a tvornicu za proizvodnju sokova Juicy u Jastrebarskom 2013. akvizirala je moja Stanić grupa kao prvi korak planiranog razvoja grupacije u smjeru vlastite proizvodnje i distribucije pića. Taj je smjer 2015. potvrđen i dodatno osnažen otvaranjem tvornice za proizvodnju sokova u BiH Kreševo, koja godišnje proizvodi više od 50 milijuna litara sokova i zapošljava 100 zaposlenika. Tvornica u Jastrebarskom je u posljednjih 25 godina proizvela gotovo milijardu artikala – naveo je vlasnik. Investicijski ciklus Stanić grupe nastavio se 2021. preuzimanjem Maraske Zadar, čime se Stanić grupa širi na tržište jakih alkoholnih pića.

>>> FOTO U Splitu otvorena najviša građevina u Hrvatskoj: 'Sreća da ovaj toranj nije postojao kad sam osvojio Wimbledon'

storyeditor/2024-05-08/PXL_080524_114222333.jpg
1/41
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije