Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEZANA S ISLAMSKOM DRŽAVOM

Austrijanci uhitili djevojčicu (14): Navodno je planirala teroristički napad u Grazu

Foto: Pixabay
1/2
18.05.2024.
u 19:39

Kako je u subotu priopćila policija, mladoj su osobi oduzeti “predmeti pripremljeni za zločin, kao i relevantni propagandni materijal”, uključujući oružje i propagandni materijal Islamske države. Policija je ušla u trag djevojčici zahvaljujući chatovima koje su pratili

Austrijska policija uhitila djevojčicu (14) u Grazu koja je navodno planirala teroristički napad, a prilikom pretresa policajci su kod nje otkrili propagandni materijal Islamske države, nož i sjekiru. Djevojčica je navodno planirala teroristički napad u središtu grada.

Kako je u subotu priopćila policija, mladoj su osobi oduzeti “predmeti pripremljeni za zločin, kao i relevantni propagandni materijal”, uključujući oružje i propagandni materijal Islamske države. Policija je ušla u trag djevojčici zahvaljujući chatovima koje su pratili

Policija je također priopćila da je dojava europskog sigurnosnog tijela prvotno odvela istražitelje Štajerskog državnog ureda za državnu sigurnost i borbu protiv ekstremizma (LSE) na trag mladim ljudima iz Crne Gore, piše Fenix-magazin.

Djevojčica bi za napad koristila oružje koje je pripremila, a to su bila sjekira i nož, te je pripremila i odjeću u kojoj bi bila. Ona je slala  slike tih potencijalnih “istomišljenika” u inozemstvo putem kurirske službe.

– Napad je bio usmjeren na “nevjernike”, rekla je policija.

U pretresu kuće tinejdžerice oduzeto je oružje te više uređaja za pohranu podataka. Početni pregled otkrio je da je 14-godišnjakinja prikupila razne propagandne materijale IS-a, kao i brojne videozapise borbi i pogubljenja. Sada bi trebalo dodatno procijeniti nosače podataka.

Djevojčica je ispitana u nazočnosti skrbnika i branitelja, no navodno ništa nije priznala. Određen joj je istražni zatvor zbog opasnosti od počinjenja kaznenog djela i opasnosti od prikrivanja.

Policija na mjestu strave u Bjelovaru: Dvoje mrtvih, izbodena žena u bolnici

Ključne riječi

Komentara 2

DE
Delumbija
20:41 18.05.2024.

Vjerojatno je rođena u Austriji. Kakvi su tek ovi što su nedavno pristigli u Europu.

BF
bf23
20:14 18.05.2024.

Ah ta multikulturalnost... Umjesto da ju deportiraju zajedno sa obitelji,neće se dogoditi ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije