Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Taste Like Drniš - Festival drniškog merlota 2024.

Taste Like Drniš
10.05.2024.
u 10:19

Najavljujemo manifestaciju rezerviranu za uživanje u dobrom vinu i društvu!

Turistička zajednica Grada Drniša treću godinu zaredom organizira manifestaciju prodajno-promotivnog karaktera pod nazivom Taste Like Dalmatia Drniš - Festival drniškog merlota, a koja će se održati u Drnišu 31. svibnja i 1. lipnja 2024.
Ulaz na festival je besplatan, a sva vina moći će se kušati na čaše za što je potrebno kupiti kupone.
Radno vrijeme festivala biti će od 18:00h do 00:00h.

Izlagači na ovogodišnjem Festivalu drniškog merlota su Vizzulin wine, Vinarija Skelin, Vinarija Džapo, Ško vina, Vinoplod vinarija Šibenik, Vinarija Parat, Drniški vinogradar, a u goste nam stižu dragi Slavonci, Zadruga Vrhunsko vukovarsko!

U sklopu festivala imat ćete priliku poslušati i zanimljiva predavanja, panel raspravu koju će voditi doc. Željko Andabaka, otkriti umjetnika u sebi ako se prijavite na wine&paint radionicu koju će voditi akademska slikarica Katarina Urem, zaigrati sve popularniju društvenu igru Cornhole, prijaviti se na degustaciju najboljih domaćih i svjetskih merlota, kroz koju će vas voditi gospodin Daniel Čečavac.

Za dobru atmosferu pobrinut će se grupa Fenix i Branimir Bubica i klapa Sebenico.

Prošlogodišnji Festival drniškog merlota pokazao se kao izvrsno posjećena i medijski odlično popraćena manifestacija koja za cilj ima učiniti vina drniškoga kraja prepoznatljivima, ali i stvoriti veći broj vinara u ovom kraju. Vjerujemo kako tradicionalan proizvod sa suvremenim znanjima o prodaji i prezentaciji može ostati očuvan i jedinstven.

Pokrovitelji festivala su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik i Grad Drniš, a sponzori Vinoplod Vinarija Šibenik, Drniški vinogradar i Coca Cola. Medijski pokrovitelj je Radio Drniš.
 

1. DAN FESTIVALA, 31.05.2024.

18:00 – otvaranje festivala

18:00-21:00 Cornhole igra na Poljani

18:15-19:00 Panel rasprava „Perspektiva vinarstva i vinogradarstva drniškog kraja“; moderator doc. Željko Andabaka, a panelisti su stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog fakulteta; HBOR-A i privatnog sektora

19:15-20:15 „Putovanje svijetom Merlota – upoznajmo Merlot“ – prezentacija i degustacija 6 različitih Merlota (3 svjetska, 3 naša), uz edukaciju by Daniel Čečavac – simbolična kotizacija 10 Eura/osobi

21:00h – koncert benda Fenix


2. DAN FESTIVALA, 01.06.2024.

18:00-21:00 Kata Urem – umjetničke radionice (kiparstvo i slikarstvo) – prijave za radionice na mail adresu: info@tz-drnis.hr

19:00-21:00 Cornhole igra

21:00h – koncert Klapa Sebenico i Brane Bubica

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije