Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sportsko-rekreativna utrka Petrova Gora Trail

Sportsko-rekreativna utrka Petrova Gora Trail
09.05.2024.
u 13:12

Sredinom mjeseca, u subotu 18.svibnja održati će se sportsko-rekreativna utrka Petrova Gora Trail. Ukoliko želite provesti dan u prirodi ispunjen brojnim aktivnostima i sadržajima za sve uzraste onda je odlazak na Petrovu Goru sjajan izbor za sve zainteresirane.

Na svega sat vremena vožnje automobilom od Zagreba i pola sata od Karlovca nalazi se znamenita Petrova gora, jedan od najljepših i najbolje očuvanih gorskih šumovitih krajobraza u Hrvatskoj.

Područje je to najčišćih bukovih i hrastovih šuma s brojnim zrakastim grebenima i dubokim prodorima, bogato vodotocima i potocima kao i izvorima pitke vode.

Petrova Gora je nazvana prema kralju Petru Svačiću koji je, kako legenda kaže, život okončao upravo na njenim padinama.

Hrvatske šume doo (Lovački dom Muljava) i Sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće organiziraju Petrova Gora Trail

Trail nudi dvije utrke

Utrka je namijenjena svim ljubiteljima prirode i sportskih aktivnosti te je natjecateljskog karaktera, a prijaviti se možete online putem na stranici stoperica.hr

Izaberite jednu od dviju ponuđenih staza, kraću - Zokijevu stazu, nazvanu po prerano preminulom voditelju karlovačke uprave šuma Zoranu Sabljariću ili dužu - Petrovu stazu, posvećenu kralju Svačiću. Uživat ćete u predivnoj prirodi, disati najčišći zrak i osjetiti duh hrvatske povijesti.

A Lovački dom Muljava, mjesto okupljanja i starta utrke, čuven po izvrsnoj hrani i nadaleko poznat po svojoj gostoljubivosti, ostavit će vas bez daha i probuditi u vama želju što skorijeg ponovnog dolaska.

Očekuju vas i brojni OPG izlagači s raznovrsnom ponudom domaćih proizvoda.

DATUM: 18.05.2024. 10:00 sati

MJESTO: Lovački dom Muljava

ORGANIZATOR: Sportsko rekreacijski klub „Baraber extreme team“ Belišće i Lovački dom "Muljava" POKROVITELJI: Hrvatske šume, Općina Vojnić, TZ općine Vojnić

KATEGORIJE:

Duga - Petrova staza: 19 km/ 800 m visinske Kratka - Zoranova staza: 11 km/ 500 m visinske

Pozivamo sve zaljubljenike u sport i prirodu da spoje ugodno s korisnim i prijave se za Petrova Gora Trail utrku koja će se održati u subotu 18. svibnja 2024. godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije